Over Floor

Mijn naam is Floor Dieben. In augustus 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Hierna ben ik direct aan de slag gegaan als diëtist bij diverse zelfstandige praktijken. Eind 2020 heb ik mijn eigen praktijk opgezet en werkte ik daarnaast op ZZP basis bij collega’s in de praktijk. 

In 2021 werd dit te veel (ik kreeg een burn-out) en heb ik besloten mij alleen nog te richten op mijn eigen praktijk. Eerst op de ‘reguliere, gewichtscentrale’ manier, maar toen kwam ik in aanraking met Intuïtief Eten & HAES (Health At Every Size). Wat een interessante visie en wat was het herkenbaar! In de praktijk begon ik steeds minder gebruik te maken van de weegschaal en me meer te richten op het ‘hoe en waarom’ van eten. Onder het kopje ‘Gewichtsneutrale Begeleiding’ kun je meer lezen over waarom het centraal zetten van het gewicht op langer termijn niets bijdraagt aan je gezondheid en juist een negatieve invloed kan hebben op jouw relatie met eten én jezelf.

In het proces na de burn-out kwam ACT (Acceptance and Commitment Therapy) op mijn pad en sindsdien weet ik als geen ander hoe lastig het is om oude gewoontes/patronen te veranderen. Ik ben nog steeds lerende en dat is het mooie: je raakt nooit uitgeleerd en het is nooit te laat om gewoontes te veranderen! Gewoontes voelen misschien comfortabel, maar juist buiten je comfortzone is waar de ‘magic happens’. 

Door onder andere gebruik te maken van de tools uit HAES, Intuïtief Eten en ACT wil ik graag mijn cliënten inspireren en motiveren. De stap om mijn praktijk gewichtsneutraal te maken was dan ook écht een ‘buiten mijn comfortzone’ ding. Dat gezegd hebbende, is het wel een van mijn beste keuzes geweest. Het sluit aan bij mijn werkwijze/gedachtegoed en ik hoop dan ook jou op deze manier te mogen begeleiden zodat jij uiteindelijk haalbare stappen zet voor je gezondheid. 

Tot gauw!

 

Als diëtist volg ik diverse bij- en nascholingen en heb ik regelmatig overleg met collega-diëtisten. Op deze manier houd ik niet alleen mijzelf up-to-date, maar ben jij ook verzekerd dat jouw advies gebaseerd is op de laatste inzichten! Ik sta daarom ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en dien mij elke 5 jaar te herregistreren. 

Samenwerkingen